Dzie? Pracownika Socjalnego
Dzień Pracownika Socjalnego obchodzony 21 listopada jest formą dostrzeżenia roli pracowników służb społecznych i ich znaczenia dla społeczeństwa. Z tej okazji w Placówce Opiekuńczo -Wychowawczej w Stawie Kunowskim zorganizowano uroczyste spotkanie, w którym uczestniczyli przedstawiciele władz miasta, powiatu, dyrektorzy Placówek Pomocy Społecznej oraz Miejskich Ośrodków Pomocy Społecznej powiatu starachowickiego, a także przedstawiciele stowarzyszeń i organizacji pozarządowych, którzy bezinteresownie ofiarowują swoją pomoc.
Og?oszenie
OGŁOSZENIE O WYNIKU ZAMÓWIENIA Ogłoszenie dotyczy Zamówienia publicznego o wartości poniżej 30000 EURO |
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych? tak Numer ogłoszenia w BZP: nie Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia? tak nie |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I.1) Nazwa i adres
Nazwa: PLACÓWKA OPIEKUŃCZO-WYCHOWAWCZA |
||
Adres pocztowy: UL. SZKOLNA 6 |
||
Miejscowość: STAW KUNOWSKI
|
Kod pocztowy: 27-230 |
Województwo: Świętokrzyskie |
tel. 41 271-01-93 |
Faks: 41 271-01-93
|
I.2) Rodzaj zamawiającego
Administracja rządowa centralna Uczelnia publiczna Administracja rządowa terenowa Instytucja ubezpieczenia społecznego i zdrowotnego Administracja samorządowa Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej Podmiot prawa publicznego Inny (proszę określić): Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał |
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego : ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA PLACÓWKI OPIEKUŃCZO-WYCHOWAWCZEJ W STAWIE KUNOWSKIM |
||
II.2) Rodzaj zamówienia: Roboty budowlane Dostawy Usługi |
||
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia:
Ze względu na to, że wychowankowie mogą przebywać w szkołach z internatem, lub na organizowanych przez placówkę wyjazdach, czy przebywać na urlopowaniach u swoich rodzin, ilość porcji żywieniowych może ulec zmniejszeniu. W przypadku zwiększenia liczby wychowanków ilość porcji żywieniowych może ulec zwiększeniu.
9. Ważne jest wykorzystanie produktów sezonowych, dotyczy to przede wszystkim owoców i warzyw. W planowanym jadłospisie należy uwzględnić potrawy gotowane lub pieczone zamiast smażonych, oraz częściej przygotowywać surówki warzywne, a rzadziej warzywa poddawane obróbce termicznej. UWAGA: Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem na własny koszt (w ramach realizacji usługi). Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki odpowiednio opakowane spełniające obowiązujące przepisy sanitarne. Wykonawca zobowiązuje się przechowywać próbki żywnościowe do kontroli. Wykonawca przed przywiezieniem jajek do POW obowiązuje się je wyparzyć. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po pisemnym potwierdzeniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Wykonawca ma obowiązek świadczenia usług objętych zamówieniem zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), rozporządzeniem Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup żywności (Dz.U. z 1974 r., nr 16, poz.69) i rozporządzeniem z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r., nr 80, poz.545) Wykonawca będzie ponosił wszelką odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu żywienia oraz zgodności składu wartościowego i jakościowego posiłków wynikających z zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi – na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy.
|
||
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV) |
||
|
Słownik główny |
|
Główny przedmiot |
55.32.10.00-6 |
|
Dodatkowe przedmioty
|
55.52.12.00-0
|
|
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) tryb udzielenia zamówienia
Zapytanie o cenę |
|
III.2) Informacje administracyjne
Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej tak wskazać projekt/program: nie |
||
IV.1) Data OGŁOSZENIA WYNIKU : (dd/mm/rrrr) 17.11.2014r. |
||
IV.2) Liczba otrzymanych ofert: 2 |
||
IV.3) Liczba odrzuconych ofert: 1 |
||
IV.4) WYBRANA OFERTA - Nazwa i adres wykonawcy, |
||
Nazwa: CARMEN Restauracja, Pokoje noclegowe – M.Bryła-Kuleta, D.Bryła |
||
Adres pocztowy: ul. Ostrowiecka 16 |
||
Miejscowość: Brody, Krynki |
Kod pocztowy: 27-230 |
Kraj/województwo: Świętokrzyskie |
IV.5) Informacja O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ |
||
Cena wybranej oferty4) 135604,80 Oferta z najniższą ceną5) 135604,80 / Oferta z najwyższą ceną5) 141912,00 Waluta:PLN. |
UWAGA:
Oferta Nr 2 została odrzucona z powodu niedostarczenia dokumentów zgodnie z pismem nr S.26.1.16.2014 z dnia 12.11.2014r.
Wyznaczamy termin podpisania umowy na dzień 20.11.2014r. o godz. 10:00. w
PLACÓWKA OPIEKUŃCZO-WYCHOWAWCZA
27-230 STAW KUNOWSKI
UL. SZKOLNA 6
(SEKRETARIAT)
Miejscowość i data
Staw Kunowski 17.11.2014r.
Podpis
DYREKTOR PLACÓWKI OPIEKUŃCZO-WYCHOWACZEJ
BOŻENA SAMELA
Wakacje 2014
WAKACYJNIE W STAWIE KUNOWSKIM
Wakacje 2014 roku w Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej w Stawie Kunowskim były bardzo bogate w różnego rodzaju wyjazdy. W dużej mierze przyczyniły się do tego pieniądze przekazane przez organizatorów Balu Charytatywnego Przedsiębiorców z marca b.r. ( Hotel Senator ,Animex Foods Sp. z o.o. oraz osoby prywatne). Była to suma ponad 15.000 złotych.
Rajd nocny Sw. Emeryka
XIV Ogólnopolski Rajd Nocny Św. Emeryka odbył się w nocy z 7 na 8 czerwca br., a meta rajdu zlokalizowana była przy Leśniczówce Niestachów. Młodzież naszej placówki pokonała trasę pieszą o długości 22 km. :Św. Katarzyna -Krajno Pierwsze - g. Wymyślona - g. Radostowa - przełom rz. Lubrzanki - Ameliówka - Mąchocice Kapitulne - Cedzyna - Radlin Ogrodzenie - Niestachów Leśniczówka . Po dotarciu do mety na uczestników czekał gorący poczęstunek: barszcz biały z kiełbaską i jajeczkiem, kiełbaska z ogniska, oraz chleb ze swojskim smalcem, herbata i kawa.
Wolontariusze z Fundacji Kronenberga
Fundacja Kronenberga przy Citi Handlowy powstała w 125 rocznicę otwarcia Banku Handlowego w Warszawie S.A.
Za jej pośrednictwem Citi Handlowy realizuje największe w kraju ogólnopolskie i lokalne programy będące wyrazem społecznej odpowiedzialności Banku.
Fundacja Kronenberga przy Citi Handlowy od 1996 roku wspiera swojego Fundatora - Citi Handlowy - w realizacji jego misji społecznej.
Program Wolontariatu Pracowniczego w Citi Handlowy - rozwijany już od ośmiu lat - jest uznanym w środowisku programem wolontariatu pracowniczego, który może poszczycić się wieloma prestiżowymi nagrodami.
2 lata temu Fundacja zasponsorowała naszej placówce Miniatlas do ćwiczeń.
|